Spänning och feelgood!

Gangsterälgarna

Ibbe är på väg till skolan när han träffar på några otäcka typer. Det är ett gäng älgar som inte drar sig för något. Och nu vill de ha hjälp av Ibbe.

Hur ska han ta sig ur knipan? Och är de där gangsterälgarna verkligen så coola som de tror?

En bok att samtala om för barn från ca 5 år. Passar bra att läsa högt i skolan och använda som underlag för samtal om mobbing och hot från äldre barn.

Se trailer

Om boken

Ibbe är lätt att identifiera sig med och handlingen är spännande, koncentrerad kring Ibbe, föräldrarna, närsamhället och busarna. […] Mångfalds- och jämställdhetsaspekten är tillgodosedd i det lilla persongalleriet. […] Läsningen backas upp av Raul Leons kraftfulla illustrationer, gjorda helt i samklang med texten. Sidorna ser lockande ut. Totalt sett är Gangsterälgarna en medryckande och tänkvärd liten berättelse!

Gunnar ÅbergBTJ-häftet nr 19, 2017

 

Mycket bra! 

[…] Jag gillar att boken tar upp ett viktigt ämne, en variant av mobbing där flera stora i grupp ger sig på en liten. Boken inbjuder till stora diskussioner om hur man ska bete sig och inte. Hur man gör för att alla ska tycka skoj är roligt, att det inte är kul om en person blir rädd och ledsen av skämtet. Den här boken hoppas jag hittar till många förskolor och skolor, där de kan använda boken till diskussionsunderlag. Boken riktas till 3-6 år men funkar även för de som är flera år äldre. En bra och rolig barnbok som innehar ett viktigt och ständigt aktuellt ämne!

Villivonkanbooks, Örebro

 

Härlig fantasi

Som vanligt en mycket välskriven bok av författaren Åsa Öhnell. Jag vet att flera av mina barnbarn kommer att älska den här boken. En bok för dig som tycker om spänning och lite läskiga saker.
Rekommenderas varmt! Läs hela recensionen här.

Kim Kimselius

 

Detta var den absolut bästa barnbok som jag har läst på länge. […] Boken påverkade mig starkt. […] Bilderna är fantastiska med sina starka färger och texten så otroligt bra. Läs hela recensionen här.

Monica Iveskölds blogg

 

Gangsterälgarna är en bra bok där författaren Åsa Öhnell tagit upp ett viktigt ämne och ständigt aktuellt ämne, en variant av mobbing där flera stora i grupp ger sig på en ensam mindre person. Boken tar upp viktiga saker som kan vara ett bra underlag för stora diskussioner […]Hur känns det när man är rädd och gör sånt som känns fel? Är det alltid fel att skvallra? Är de som verkar tuffa alltid tuffa? Läs hela recensionen här.

Gullis lästips

Köp boken

Idus förlag

adlibris

Annons
%d bloggare gillar detta: