Skrivprojekt och sommarläsning!

Published by

on

Sommaren 2023 ska bli varm och det märks minsann redan. Idag är jag ledig och gör ingenting vilket är både skönt och ovanligt. Jag jobbar deltid som SFI-lärare och brukar säga till mina elever att jag jobbar tre dagar per vecka som lärare och fyra dagar som författare. Det stämmer verkligen eftersom jag gör ganska många författarbesök och dessutom måste få tid att skriva. Det innebär nästan ingen ledig tid. Ändå vill jag inte släppa mitt lärarjobb eftersom det är så fantastiskt roligt och jag trivs med mina trevliga arbetskamrater. Den enda nackdelen med att jobba på SFI är att vi har semestertjänst, alltså inget vanligt sommarlov. Några veckor kvar på jobbet alltså.

I december fick tre andra författare och jag i uppdrag att skriva två kapitel samt synopsis till en bok i ett samarbete mellan Idus förlag och Svenskt Näringsliv. Efter genomläsning valde de ut min idé (jippi!) så denna vår har jag skrivit manus till en ungdomsroman på ca 60 000 ord. Det har varit fantastiskt kul men också slitsamt.

Än är det inte klart, men just nu är manuset hos Svenskt Näringsliv för genomläsning (därav lediga dagar) och jag hoppas att de gillar den! Uppdraget var inte alldeles enkelt, men jag är själv nöjd över resultatet.

Återkommer med mer information om detta projekt så småningom.

Nu till något annat roligt. Jag gör ju som sagt en hel del författarbesök. För ett tag sedan var jag på Sjömarkenskolan utanför Borås och besökte där bland andra femmorna.

Vi kom överens om att de bästa berättelserna skulle publiceras på min hemsida och här kommer de! Välkomna att läsa berättelserna av Olivia E, Frida Eskilsson och Ellen Stenholm i årskurs fem på Sjömarkenskolan! Klicka på omslagen för att läsa!

Lämna en kommentar