Spänning och feelgood!

Om Åsa Öhnell

Detta bildspel kräver JavaScript.

När någon frågar mig hur jag blev författare brukar jag säga att det finns två svar på den frågan. Det första är det där vanliga som alla författare säger, nämligen ”Jag har alltid skrivit”. För att bli författare är det nog nästan nödvändigt att man har övat mycket på att skriva, läst massor av böcker och tagit sitt skrivande på allvar. Jag har gjort allt detta. Jag lärde mig läsa vid fyra års ålder och har sedan dess slukat böcker, skrivit egna böcker som häftades in och gavs bort till släktingar. Senare har jag även läst böcker om att skriva och gått på ett par skrivarkurser.

Det andra svaret är lika sant som det första. När min yngsta dotter var elva år skulle vi åka till Sälen på skidresa. Dottern hade på den tiden en ganska klar uppfattning om hur en bok skulle vara: Spännande, helst deckare, inte för liten text, gärna ganska korta kapitel och huvudpersonerna skulle helst vara tjejer. Vi gick till biblioteket och fick hjälp av en vänlig bibliotekarie som plockade fram den ena boken efter den andra. Dottern hade antingen läst dem eller också förkastade hon dem av olika anledningar. Till sist gick vi hem utan bok och jag fick ett infall. ”Men då tar jag med datorn och skriver en bok åt dig”, sa jag och så blev det! Det tog några år innan Snögubbens hemlighet kom ut på Idus förlag, men sedan dess har det gått snabbt och nu finns det fyra böcker i serien.

Att Klarabelladeckarna utspelar sig på olika platser dit huvudpersonerna Klara och Bella åker på semester är inte så konstigt. Det är nämligen när jag själv är på semester som jag har tid att klura ut vad som ska hända!

Jag föddes i Malmö, växte upp i Bjärred, har bott utomlands några år och bor sedan många år tillbaka i Mölndal tillsammans med min familj.

Du kan läsa mer om mig på mitt förlags hemsida: Idus förlag

Det finns också information på Författarcentrum

Annons

Kommentarer till: "Om Åsa Öhnell" (1)

  1. […] fina kollega Åsa Öhnell från Författarecentrum Väst/Barnboksnätet har intervjuat mig på sin […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: