Spänning och feelgood!

AnnaDolly

I höst kommer jag att köra lite författarintervjuer på min blogg (med ojämna mellanrum). Först ut är Anna Hansson, den absolut mest produktiva författare jag känner till. På bara några år har hon gett ut mängder med böcker på flera olika förlag. Här kommer några frågor till Anna:

Du måste ha rekord i antal utgivna böcker på kort tid. Hur många är det nu?

Rekord vet jag inte, men det är ganska många! Den första, Dansfeber, kom ut på hösten 2012. Idag är det runt 30 som är utgivna, men vänta några dagar till så är det fler, för jag har ett par stycken som är på väg. Totalt har jag skrivit 60 böcker, så det är en hel del kvar som kommer att komma ut under resten av året och nästa år. Sen har jag förstås en del manus som inte blivit antagna än också. Alla kommer kanske inte att bli det, men förhoppningsvis några!

Är du kändis i Ånge där du bor?

Nej, någon kändis är jag inte, men jag tror att många vet att jag är författare. Min hund Dolly däremot, hon är kändis. När vi går förbi skolan här så ropar barnen efter henne, och springer fram till staketet för att hälsa. De har läst böckerna om Dolly Detektiv, och tycker att det är jätteroligt att se henne på riktigt. Det händer ganska ofta att de får göra det, för vi bor nära skolan. Dolly själv älskar uppmärksamheten, och springer gärna fram och nosar på allas händer. Ibland försöker de mata henne med gräs, men hon brukar inte vara så hungrig … (Va? Gillar hundar inte gräs? [Intervjuarens anmärkning])

Du gillar att skriva om spöken, vampyrer och monster. Bland annat har du skrivit en serie som heter Monsterhotellet. Berätta mer om den!

Monsterhotellet är inget vanligt hotell, det hörs ju på namnet! Där bor och jobbar varulvarna Ulv och Ylva, och deras pappa Bosse. När de köpte hotellet följde inte bara möbler med, utan också ett spöke. Deras gäster är monster av diverse slag, och ofta går inte allt som det borde, men Ulv och Ylva är bra på att lösa det mesta! Böckerna är skrivna för barn i åldern 6-9 år, men kan även uppskattas av lite äldre. De är lättlästa, och längst bak i varje bok finns ett kortare arbetsmaterial med roliga frågor och uppgifter. Hittills finns det tre böcker i serien, men tre till kommer att komma ut senare!

Måste man vara väldigt modig för att läsa dina böcker?

Nej, det måste man verkligen inte. Men det är en fördel om man har bra humor, för jag gillar att skriva ganska roligt. (… och jag kan intyga att Anna har bra humor [intervjuarens anmärkning])

Är du själv väldigt modig?

Nej, jag själv är väldigt feg. Jag är mörkrädd, rädd för spöken, rädd för att åka karuseller, rädd för att se på skräckfilmer och ibland när jag är ute i skogen är jag rädd för björnar.

Tror du på spöken?

Ja! Jag vet ju att de finns! Mitt favoritspöke heter Fiffi, och henne och hennes livs levande människokompis Frans finns det en hel bokserie om.

Vill du veta mer om Anna Hansson? Läs intervjun med henne på Barnens Bibliotek eller besök hennes hemsida.

Vill du veta mer om serierna eller beställa? Klicka på böckerna nedan!

monsterhotellet---halloweenfestenfamiljen-skurk-pa-campingsemester frans-och-fiffi-i-spokhuset  dolly-detektiv-och-katt-tjuven

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: