Spänning och feelgood!

I alla fall för min del. Det snöpliga slutet alltså. Men det tar vi sedan.

12041886_10206578734858833_869426408_n

I väntan på att släppas in!

Bokmässan inleds på torsdagen och då, liksom på fredagen, är det framför allt fackfolket som kommer. Bibliotekarier, lärare med flera är där för att gå på seminarier, lyssna på monterframträdanden eller bara titta på den nya utgivningen. Förväntningarna är höga och det bildas en kö av folk som otåligt tittar på klockan tills den är nio och de släpps in. Och nog var det mer folk än vanligt? Eller kanske inte, det säger jag ju varje år!

12026538_10206578734658828_968089612_n

Idus förlag. Underbara Ulrika Slottner och jag.

Jag inledde dagen med att signera i Idus förlags monter. Och vilken fin plats vi hade fått i år! Gott om utrymme och bra läge. Sedan är ju montern så snygg och färgglad! Det är roligt att stå där, eftersom det oftast är full fart. Dels finns det alltid författare i montern, dels samlas det många besökare runt de fina böckerna. Extra roligt är det förstås när det dyker upp personer som jobbar på någon skola eller bibliotek där barnen verkligen har fastnat för ens böcker!

Snipp och Snopp-boken av Tony Cronstam har varit omtalad och drog mycket folk. Ett barn uttryckte det så här: ”Vuxna verkar gilla snippor och snoppar”. Det kanske stämmer!

12033523_10206578732658778_1639692651_n

De trevliga Eksjöbokhandlerskorna och jag.

Klockan 16 hade jag signeringstid hos Eksjö bokhandel. Deras monter är verkligen mysig (mässans finaste enligt Lars Wilderäng). Hemtrevlig och gammaldags ”bokhandlig”, precis som förlagan i Eksjö, en av Sveriges finaste bokhandlar enligt mig och många andra. Den röda fåtöljen hade fått följa med till mässan och det kändes lite extra fint att få sitta i den och signera böcker precis efter Antony Beevor.

12047803_10206578732938785_365461359_n

Antony Beevor som precis har suttit klart i Eksjö bokhandels röda fåtölj

På kvällen var det förstås mingel. Bästa minglet var nog hos mysiga Vilja och Nypon förlag. Även Författarförbundet och Författarcentrum brukar ha bra mingel, men vi kom dit lite i senaste laget. Nytt för i år var att Idus hade sitt eget mingel. Roligt och lyckat även det!

När vi hade minglat färdigt och det började bli lite lagom avslaget inne på mässan drog Jeanette Palm, jag och några av de andra författarna vidare till Eat på Södra vägen och intog en god pastarätt. Vissa hade vilda planer på Park efteråt, men efter några meter i ösregn som letade sig in på bara kroppen, gav även de tappraste upp. Själv gick jag hem och somnade som en blöt hund.

Nu kommer vi till det snöpliga slutet för min del. Kanske beror det på alla skolbesök bland smittbärande barn i veckan eller kanske på det där osedvanligt blöta regnet. Jag vaknade i alla fall redan på fredagen med halsont. Som den alfakvinna jag försöker vara, skakade jag på mig, tog några Alvedon, lite nässpray och nya tag. En halstablett senare var jag redo för dagens aktiviteter: Signering i Idus monter. Ja, det var faktiskt vad jag orkade med, sedan hem och vila. På lördagen skulle jag ha möte med en förläggare om ett nytt, spännande samarbete. Därefter signering i Idus monter igen. Vaknade febrig, men ville inte riktigt inse det. Mer Alvedon, mer nässprej och halstabletter. Fick skjuts in till mässan och insåg ganska omgående att det inte skulle gå.

Jag orkade med mötet med förläggaren och gick sedan till Idus monter, bara för att meddela att jag inte kunde stanna. Hem och ligga nerbäddad. Hade väl någon tapper idé om att gå till mässan idag i stället, men, även om jag mår något bättre (tillräckligt bra för att skriva detta inlägg) efter ännu en omgång Alvedon, inser jag att det vore dumt att ge sig in och smitta besökare och kolleger på mässan. Jag får ladda till nästa år i stället!

12032493_10206589311283237_1036340989_n

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: