Spänning och feelgood!

Annika_ny500px

På Annika Lundholm Mobergs blogg möts jag av ett inlägg med rubriken Prokrastinering och prestationsångest, läser inlägget och känner igen mig så innerligt. Att skjuta upp saker och tvivla på sig själv är nog typiskt för de flesta kreativa personer …

Jag har ställt några frågor till Annika:

Hur är du som person med högst tre ord?

Introvert, stressad, lat.

Arbetar du heltid som författare och illustratör eller har du ett annat jobb också?

Jag skulle gärna vara en barnboksförfattare och -illustratör på heltid (och leva på det!). Men jag jobbar först och främst som formgivare och originalare på en reklambyrå.

Du har skrivit och illustrerat en bok om en pojke som ska gå på kalas, men inte har lust. Hur kom du på den historien? Barn gillar väl att gå på kalas?

Jag såg en bild på ett barn som stretade och drog i sin mamma för att komma bort från ett kalas, den bilden gick rätt in i magen. Jag tänkte: ”Precis sådär känns det ju!” För mig alltså. Jag känner mig ofta obekväm och avskyr tillställningar där man tvingas leka lekar med folk man inte känner – som typ midsommarafton. Då vill jag bara gå hem. Så den där pojken, han är som jag.

Vilket är roligast, att skriva eller att illustrera?

Att skriva är mycket lättare, bilderna tar längre tid. Men jag gillar att göra både och.

Har du några nya kreativa projekt på gång?

Jodå, jag filar på ett par historier nu. Få se vad det blir av dem så småningom. Jag letar  ateljé just nu, jag behöver komma hemifrån för att få jobba ostört.   

Vilket är ditt bästa tips till alla som drömmer om att bli författare?

Det finns massor av bra böcker om hur man blir författare, men det bästa jag gjort var att gå en kurs som hette Bilderböcker för barn. Där fick jag lära mig massor och blev taggad att skriva själv. Så mitt tips blir att gå någon form av kurs för att få inspiration, feedback och en deadline. Det sista är i allafall nödvändigt för mig som annars alltid skjuter upp saker till morgondagen!

Läs mer om Annika Lundholm Moberg på hennes blogg!

Klicka på boken nedan för att läsa mer eller beställa! Annika har även illustrerat ett par andra barnböcker, men de är tyvärr slut på förlaget! Jag kan förresten intyga att boken är fantastiskt fin!

sven-gar-pa-kalas

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: