Spänning och feelgood!

2016-01-13 12.37.07

Tillbaka! Jul och nyår har inneburit ett välbehövligt uppehåll efter en höst fullsmockad med författarbesök och signeringar. Jag har hunnit med ett par översättningsjobb, skrivit men även fått lediga dagar med nära och kära och tid för återhämtning. Nu har terminen börjat och så även mina författarbesök.

Först ut var Uddevalla, där jag ju även var i december. Den här gången var det fyrornas tur att få besök. Sedan blir det Borås, Jönköping, Torslanda, Lundby och så vidare. Skönt att veta vad man ska göra ett tag framöver.

2016-01-13 12.38.35

Yngsta dottern vaknade i morse och tittade på termometern. Minus tre grader. ”Varmare än så här blir det inte idag”, sa hon och det har hon alldeles rätt i. Nu blir det riktig vinter ett tag. Temperaturen sjunker under dagen och kylan håller i sig ett tag. Men så länge man är varm om hjärtat … Det blir jag när jag träffar alla underbara barn som finns på skolorna jag besöker.

Det där med att vara en offentlig person kan annars vara jobbigt. Det är en fördel att ha teflonhud. Olika läsare fastnar för olika typer av berättelser. Vissa föredrar fantasy eller kärlekshistorier, andra kan tycka att en bok är för svår. Eller för lätt. Några gillar enkelt, avskalat språk, andra mer utsvävande. Och vem som helst har rätt att tycka till om en bok.

Jag har ju haft fantastisk tur med recensioner, men trots alla fina ord finns det någon enstaka som är lite mer kritisk. Det är där man får försöka låta teflonhuden växa ut.

Det är bara att acceptera att det helt enkelt inte går att älskas av alla. Eller ens gillas. Man kan bara göra sitt bästa.

Ändå blir jag fantastiskt glad när en kille skriver på Instagram att Voodookvinnans hemlighet är den bästa bok han läst. Eller när jag får bilder av ett läsande barn från en förälder som ”äntligen hittat en serie som dottern har fastnat för”. Eller när en läsare kallar mig för sin favoritförfattare. Eller när jag på en signering träffar en tjej som blir överlycklig över att det finns en ny Klarabelladeckare som hon ännu inte läst. Eller …

Jag är förvånad över hur mycket fin respons jag har fått under de snart tre år som gått sedan min första bok kom ut. Själv har jag tidigare bara skrivit till en författare en enda gång i mitt liv trots att jag läst massor. Så tack, snälla läsare. Varmare än så blir det inte.

FB_IMG_1452022269877

Annons

Kommentarer till: "Varmare än så blir det inte" (2)

  1. Det är verkligen underbart med feedback av den arten. Jag har förmånen att jobba på en skola, och det kommer elever nästan varje dag för att antingen berätta om att de läst någon av mina böcker, eller vill veta om det ska komma några fler. Jättekul och lika stort varje gång.
    Lycka till på alla skolbesök! Du har verkligen lyckats nå ut med din deckarskola. Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: