Spänning och feelgood!

20170306_102651

Barnens sagor fick inte plats i en bok, utan det blev tre delar!

I onsdags förra veckan var jag på boksläpp i Nässjö. Som ni kanske minns var jag i Småland i hela sex veckor i höstas. Jag bodde på familjen Ericssons City Hotel i Jönköping, perfekt hotell om hunden följer med, vilket min författarhund Jippi gjorde. Men jag besökte mestadels skolor i Nässjö kommun. Barnen skrev sagor och nu var det alltså dags för boksläpp! Alla barnens sagor (en per klass) har nämligen samlats i en antologi, en sagosamling i tre delar.

2017-03-06-11-16-29

Vi som har jobbat med projektet!

Den långa bilresan var värd besväret! En klass spelade upp sin saga. De hade fått hjälp av dramapedagogerna Sanna och Eva och det märktes, för det hela var mycket väl utfört och publiken satt på helspänn och lyssnade. Musiken gjorde det hela extra spännande.

Därefter läste några klasser upp sin saga.

20170301_101735

Några klasser fick läsa upp sin saga!

Vi som deltagit i projektet fick säga några ord och så var det dags för arrangörerna att ge ett par exemplar av boken till biblioteket och varsitt exemplar till klasserna.

20170301_104938

Biblioteket i Nässjö föräras med två exemplar för utlåning.

Eleverna var mycket stolta över sina sagor och samtidigt lärde de sig en hel del om hur mycket arbete som ligger bakom en bok. Till sist var det dags att fika!

Jag tror och hoppas att detta projekt blir ett minne för livet för eleverna. Den som initierat hela projektet heter Kerstin Jansson. Hon jobbar som pianist på Spira och det är inte första gången som hon drar igång ett sådant här jätteprojekt. Underbart med människor som brinner för sitt arbete!

Vill du läsa mer om sagoprojektet i Jönköpings län? Klicka här!

Själv tänker jag läsa varenda saga i sagosamlingen! Och minnas!

20170306_102816

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: