Spänning och feelgood!

Höst. Förra året vid denna tid var jag fullbokad med författarbesök av olika slag för resten av terminen. Den här hösten ser ut att bli betydligt lugnare, vilket passar mig perfekt just nu. Jag har nämligen skrivande och bokutgivning i fokus. Ett par nya böcker har jag på gång. Mer information om dem kommer senare, men jag kan berätta så mycket som att en är för små barn och den andra för stora. När man har fått ja från förlaget och skrivit kontrakt är det en hel del arbete kvar som jag behöver avsätta tid för.

Jag har även börjat på en skrivarkurs på distans på Bona Folkhögskola. Textlabbet heter kursen och tanken är att vi ska arbeta med egna projekt. Det är perfekt för mig. Jag har gått på skrivarkurser förr, men då har vi fokuserat på en sak i taget, exempelvis miljö eller dialog. Här kan jag skicka in sidor från ett pågående manus, ge mig själv en spark i ändan och förhoppningsvis få klart det samtidigt som jag får respons som kan användas för att förbättra det. De andra kursdeltagarna verkar mycket duktiga. Många (de flesta?) är utgivna författare, redaktörer osv., alltså hög nivå på texter och respons från kursdeltagarna. Det är med viss rädsla jag kastar mig in i detta. Vad ska jag kunna bidra med? Terminen har just börjat och tyvärr kan jag inte vara med på första träffen, men det ger mig å andra sidan mer tid att få i ordning en text att skicka in till nästa inlämning. Jag återkommer med mer information om utbildningen.

I övrigt är jag alltid extra väderambivalent så här års. Skiner solen måste man ju passa på att vara ute innan det är för sent och då missar man skriv- och redigeringstid. Om det regnar får man å andra sidan gott om skärmtid, men ack så deprimerande med ruskväder utanför fönstret!

Nåja, snart är det bokmässa! Där skiner alltid solen! Hoppas att vi ses!

Snart kommer översta raden att innehålla fler titlar …

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: