Spänning och feelgood!

Jag går till mässan av olika anledningar. För att möta läsare, författarkollegor och förlagsfolk, lyssna på kloka samtal på olika scener, gå på trevligt mingel och köpa böcker (i år hade jag dock köpstopp på grund av fyra meterhöga staplar med olästa pocketböcker vid mitt sängbord, så det blev bara några pekböcker till barnbarnet). Framför allt går jag dit för att inspireras som författare och läsare.

Jag slås varje gång över det enorma utbudet. Bokmassan. Den är både inspirerande och deprimerande på en och samma gång. Hur ska jag som läsare kunna välja? Och hur ska jag som författare kunna skriva något unikt?

Den senare frågan är orsaken till att jag ibland får skrivkramp. Jag börjar tvivla på mig själv och min förmåga. Egentligen är det väldigt dumt för när jag börjar få negativa tankar kan jag inte skapa något alls. Jag måste vara på gott humör och tänka konstruktivt för att vara kreativ och få ur mig något vettigt. Just nu är jag inne i en positiv, skapande period och då blir bokmässan en vitamininjektion. Andra år har den tvärtom haft en bromsande effekt på min kreativitet.

Hur gör ni andra författare för att fortsätta tro på er själva? Det undrar jag. Skriv gärna i kommentarsfältet!

Och här kommer lite fantastiska bilder från Bok & bibliotek 2019 (som förresten borde få sig en känga för att de krånglat till det så oerhört för oss som har fri entré genom Författarförbundet. Skärpning!).

För muspekaren över bilderna om du vill veta vad de föreställer!

Gott & blandat:

Lekfullt & kul:

 

Mingel & bubbel:

Annons

Kommentarer till: "Bokmassan – Bok & bibliotek 2019" (5)

 1. Anna Helgesson sa:

  Jag blir inspirerad och tvivlar i samma andetag. Mina berättelser är just mina och det går inte att jämföra på det sättet. Utbudet däremot är massivt. Gode Gud vad bokskapare det finns!
  Jag vill fortsätta tro på min egen utgivning och utveckling. Och så får vi se vart det leder.
  Lycka till med dina manus, Åsa! Kom ihåg att dina manus är unika för dig!
  Kram!

 2. Anna Helgesson sa:

  Jag gör likadant. Tror du bokköpare kan agera liknande, tänker du?

 3. Tyvärr är jag alldeles övertygad om att många gör så, Anna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: