Spänning och feelgood!

20151105_144704_resized

Det har varit en minst sagt händelserik vecka. Jag befinner mig i Strömstad, där jag under två veckors tid besöker kommunens skolor och håller Superhjälteskola för klass F-3. Det blir alltså möten med många barn i ganska olika åldrar. Utmanande, fantastiskt roligt och även extremt energikrävande. Efter en skoldag med fem lektioner i tre klasser (en lektion/klass för de yngre barnen och två lektioner/klass för de äldre) har jag inte mycket ork kvar!

Just superhjälteskolan blir alltid en extra anspänning, eftersom jag aldrig vet hur det blir. Det är en berättarverkstad, där barnen tillsammans med mig kommer på en superhjälteberättelse. Den här veckan har vi bland annat hittat på en berättelse om en höna vars superkraft är att spruta ägg på rånare, om babianen Super-Jan som räddar en tant ur ett hål och om snigeln Super-Nöff som slemmar ner sina angripare. För att inte tala om pungråttan Super-Alibaba, vars svans kan bli ett lasso och som dansar super-salsa för att hypnotisera alla elakingar. Fantasin flödar minst sagt! Förutom  några incidenter på grund av förvirrad författare (jag lyckades missa en hel klass under måndagen, men åker upp en annan måndag och tar igen det) och förvirrade lärare (som råkade titta på ett gammalt schema), har veckan varit fantastiskt givande, för mig, men också för elever och lärare.

Berättelsen skrivs ner

Berättelsen skrivs ner.

Retsamma älgar tittar fram

Retsamma älgar tittar fram.

Spännande!

Spännande!

Strömstads tidning skrev en fin artikel i tisdags (även om det blev lite fel, det där med att min man skulle har sprungit runt i trädgården i bara kallingarna och ropat Jippi i ösregnet. Det var ju Holgersson i Supernova-böckerna som gjorde det!).

20151105_192602

Strömstad tidning 2015-11-03

Ett något udda och väldigt kul författarbesök hade jag igår: Båt till Sydkoster, färd med flakmoppe(!) till skolan, superhjälteskola med sammanlagt tio barn i åldern 6-9 år och därefter fick jag skjuts med en annan flakmoppe till båten!

läraren Lisbeth har många uppgifter, varav en är att hämta författare med flakmoppe!

Läraren Lisbeth har många uppgifter, varav en är att hämta författare med flakmoppe!

Tur att jag lämnade klänningen hemma!

Tur att jag lämnade klänningen hemma!

Tillbaka till båten fick jag skjuts av en pappa som skulle skjutsa dottern till båtlektion. Båtlektion väntade och jag fick trevligt sällskap till Strömstad.

Tillbaka till båten fick jag skjuts av en pappa som skulle skjutsa dottern. Danslektion väntade och jag fick trevligt sällskap till Strömstad.

Nu går jag iväg till veckans sista författarbesök. Tre timmar i tre olika grupper. Efter det blir det hemfärd och lite ledighet. På söndag kör jag tillbaka till Strömstad och besöker skolor ytterligare en vecka!

Annons

Kommentarer till: "Babianer, hönor och flakmoppe – författarbesök i Strömstad" (2)

  1. kimmkimselius sa:

    Kul läsning. Visst är det roligt med författarbesök, speciellt när man får träffa de flesta eleverna på skolan. Men det tar på krafterna, precis som du skriver. Hoppas du får ladda energi hemma i helgen.
    Kram Kim 🙂

  2. Ja, det är verkligen kul, Kim. Skönt att vara hemma idag. I morgon bär det av igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: