Spänning och feelgood!

Författare Kim Kimselius Eringsboda som har haft en stroke. Foto: Jan-Erik Ejenstam

Kim Kimselius
Foto: Jan-Erik Ejenstam

Har du någon gång varit på bokmässan? Då har du säkert träffat Kim Kimselius! Hon brukar ha en stor, fin monter där alla hennes böcker står uppställda. Runt montern samlas många människor, dels trogna läsare, dels andra nyfikna, som ännu inte läst något av Kimselius, men tycker att böckerna är fina och verkar spännande. Om man går fram och pratar, möter man en varm och positiv författare. Böckerna vänder sig till nästan alla åldrar. Jag har ställt några frågor till Kim Kimselius:

Du skriver bland annat en serie spännande böcker i historisk miljö. Hur kan du veta så mycket om historia? Krävs det lång research?

Många tror att jag är historielärare i botten, men så är inte fallet. Jag har alltid varit intresserad av historia. För mig var det spännande berättelser när jag skulle lära mig de historiska händelserna i skolan. Nuförtiden pluggar jag inför varje historisk äventyrsbok. Jag beställer hem böcker från biblioteken, köper många böcker, ofta från utlandet, eftersom böckerna inte finns i Sverige. Jag läser och läser och läser. Oftast åker jag även till platserna jag ska skriva om för att kunna beskriva miljön bättre.

Jag vet att du ofta är ute och signerar. Är det viktigt att träffa sina läsare?

Det stämmer att jag är ute ofta och signerar. Att möta läsarna är roligt och ett sätt att hålla kontakten med dem i riktiga livet. Läsarna möter jag ofta på de sociala medierna, att få se dem i verkligheten ger mer substans. Dessutom går jag ofta ut och fikar med någon av dem efter signeringen.

Du ger ut dina böcker på eget förlag. Vilka för- och nackdelar finns det med det?

Fördelen med att ge ut på eget förlag är att jag bestämmer allt själv. Nackdelen är exakt samma sak, eftersom det blir väldigt mycket jobb.

Du är född i Göteborg och har bott i Stockholm. Nu är du bosatt i Blekinge. Hur hamnade du där?

Född och uppväxt i Göteborg. Träffade min man som var där på jobb och flyttade upp till honom i Stockholm, flyttade vidare till Enköping, har bott i München, sedan tillbaka till Lindholmen utanför Vallentuna/Stockholm. När maken fick arbete i Blekinge var det bara att följa med honom.

Berätta något om dig själv som läsarna inte känner till!

Det börjar bli svårt att berätta något som läsarna inte känner till, eftersom jag har fått den frågan många, många gånger. Dessutom berättar jag det mesta om mig på mina bloggar. Jag har varit sjukvårdsgruppschef i Hemvärnet. Tror inte jag har sagt det förut.

Vad gör du i höst? Några nya böcker eller projekt på gång?

Oj, hösten är fullspäckad med saker. I år har jag kommit ut med fyra böcker: Staden på andra sidan Kompassen, Att hitta glädje i skrivandet, Sveriges Pompeji Sandby borgs öde och nu i september kom TudorRosen Kampen om makten. Håller på med ytterligare fyra nya böcker, som utkommer 2016: Staden på andra sidan Fjäderpennan, Mördande foto och två böcker om Island. Dessutom ska jag hålla seminarium på bokmässan, samarbeta med Kalmar Slott, där jag tidigare har skrivit ett upplevelseäventyr, Petits äventyr, som man som besökare kan följa runt om i slottet. Dessutom ska jag vara med på en spökafton på Kalmar slott den 21 november. Sedan är helgerna bokade för signeringar runt om i landet, veckorna späckade med föreläsningar.

Hur många böcker har du gett ut (augusti 2015)?

Det börjar närma sig 40-talet böcker. Mitt mål är att ha skrivit 100 böcker innan jag dör, så jag skriver på och närmar mig målet alltmer för varje år.

Jag vet att du även håller skrivarkurser. Berätta mer!

2013 började jag hålla skrivarkurser i egen regi på hemmaplan. Jag hyr en charmig 1700-talsgård som ligger vid en sjö. Där har jag helgkurser i skrivandet. Har fått många fina omdömen om kurserna. Det bästa är när folk återkommer för att gå fortsättningskurser, då vet jag att de verkligen är nöjda. Varje kurs avslutas med att vi skriver en novellsamling tillsammans som kommer ut året därpå. Älskar att arbeta med skrivandet och få möjlighet att inspirera andra. 2016 har jag tre helgkurser i skrivandet.

Kim Kimselius är en stor inspirationskälla för mig. Eller vad säger ni? En spökafton på Kalmar slott … Det ambitiösa målet att skriva 100 böcker … Dessutom verkar Kims skrivarkurser mycket bra!

Vill du veta mer om Kim Kimselius? Besök hennes hemsida eller blogg eller läs mer om hennes skrivarkurser!

Klicka på böckerna nedan om du vill veta mer eller beställa!

20 TudorRosen  Annat 08 Att hitta glädje i skrivandet  skrackresan-med-titanic

Annons

Kommentarer till: "Intervju med Kim Kimselius – författare" (2)

  1. kimmkimselius sa:

    Tack för ett fint inlägg 🙂
    Kram Kim ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: