Spänning och feelgood!

2015-12-04 11.01.20

Nästa vecka är det Litteraturveckan här i Göteborg. Massor av författare (ca 50 stycken) från hela Sverige är inbjudna och det blir författarbesök på skolor samt en utbudskväll för bibliotekarier och lärare. Alla författare som kommer från andra delar av landet bor på ett och samma hotell, alltså ett utmärkt tillfälle att träffa kolleger. Att det är en stor grej inser jag bland annat genom att jag redan har kontaktats av journalister inför detta evenemang. Läs mer om Litteraturveckan här!

För min egen del är det första gången jag ska delta och jag ser naturligtvis mycket fram emot detta! Jag kommer att besöka nio klasser och dessutom vara med och hålla en fyra minuter lång presentation under utbudskvällen. Denna presentation har orsakat mig en del huvudbry. För det första är det helt enkelt inte min grej att stå och prata inför ett gäng vuxna (barn går mycket bättre av någon anledning!). För det andra är det betydligt svårare att prata i fyra minuter än i en halvtimme. Det bör ju helst vara kärnfullt och intressant, samtidigt som man vill ha med så mycket som möjligt av det man vill förmedla. Man vill ju att publiken ska intressera sig för ens böcker och kanske vilja boka en på författarbesök. Hm. Vi får se hur det går …

2016-01-13 12.38.35

Bild från ett tidigare författarbesök

Till helgen firar Allum i Partille 10-årsjubileum och för ett tag sedan blev jag tillfrågad om jag kunde komma och signera då. Jag kommer att finnas på Maxi mellan 14 och 18 på fredagen (8/4) och mellan klockan 11 och 15 på lördagen (9/4). Kom gärna och hälsa om du är i närheten!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: