Spänning och feelgood!

Litteraturveckan

20160413_120451

Litteraturveckan pågår fortfarande, men för min del är den över, eftersom mina författarbesök nu är avklarade. I stället blir det vila och nya förberedelser inför nästa vecka, då jag besöker skolorna på Orust.

Min allra första Litteraturvecka har varit tröttande, tuff … och alldeles underbar! Det har varit härliga besök i fina, väl förberedda klasser på Toleredsskolan och Assaredsskolan med mycket autografskrivande och fotograferande. Att möta elever är alltid lika roligt, men det som stannar kvar längst i mitt hjärta den här veckan är faktiskt mötet med författarkolleger.

I tisdags hade vi en utbudsdag på Göteborgs stadsmuseum. Drygt trettio av de inbjudna författarna fick då fyra minuter på sig att göra en presentation inför en fullsatt lokal med en publik som bestod av bland annat bibliotekarier, kultursamordnare och lärare. Eftersom jag var en av de fem nya författarna i Litteraturveckan, var jag också en av de trettio som fick presentera sig. Jag hade en del huvudbry innan jag hade fått ihop en fyra minuter lång presentation. Att tala en halvtimme är betydligt lättare än fyra minuter, men det kändes helt okej för att vara första gången. Jag dog inte av nervositet, och eftersom jag var en av de tio första, slapp jag sitta och fundera på min egen presentation så länge, utan kunde njuta över alla andras fantastiska tal.

Att man kan göra så många olika saker av fyra minuter! Kvällen bjöd på skratt, tårar och många nya tankar, en vikt pappersbåt, ett tacktal till alla lärare, ett skelett av ett asplöv som bar på en alldeles egen historia och en annan sida av Jimmi Åkesson. Dessutom en tyst minut för alla de flyktingar som korsar Medelhavet i jakten på ett liv i fred. En otroligt givande kväll. Jag uppmanar alla som någon gång köper in böcker eller bokar författarbesök att anmäla sig till denna utbudsdag nästa år!

Till sist vill jag säga tack till alla författarkolleger som välkomnat mig in i allt detta. Det känns faktiskt lite absurt att sitta och samtala med några av mina barns tidigare favoritförfattare, samtidigt så väldigt normalt, eftersom ni är så trevliga och genast får en att känna sig som en i gänget.

Glöm inte att besöka bloggen på måndag, då nästa illustratör intervjuas. Det blir Erika Dobbertin som bland annat har illustrerat två av Supernova-böckerna.

 

Annons

Kommentarer till: "Litteraturveckan" (2)

  1. Vad härligt det låter! Jag hoppas att jag får möjligheten att vara med där någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: