Spänning och feelgood!

13281973_10208228692746749_815328342_n

Att åka på skrivarretreat på Österlen är nog bland det bästa jag någonsin gjort. Veckan börjar lida mot sitt slut och jag kan bara konstatera att det har varit alldeles, alldeles underbart. För det första har det varit fantastiskt roligt att vara här med två fina skrivarvänner, Jeanette Palm och Elin Heinö. För det andra har platsen vi bott på varit perfekt på alla sätt och vis. Mysig, naturskön och praktisk. Vi har umgåtts mycket, men också alltid kunnat finna en lugn skrivvrå. Jag har dessutom med mig hörselkåpor, något som jag varmt rekommenderar alla som är lika lättdistraherade som jag själv är. För det tredje måste detta vara jordens paradis. Jag har varit på Österlen förut (jag är ju skåning från början), men aldrig så länge och kanske inte under denna ljuvliga årstid. Vi har till och med myntat ett nytt uttryck: världen är klorofylld!

Om du någonsin funderat på att anmäla dig till en skrivarretreat, alltså att åka bort och skriva tillsammans med andra författare eller blivande författare: gör det!

Om du inte har varit på Österlen: åk hit!

I dag ska vi skriva, skriva, skriva, men också åka till Kiviks musteri, kungagraven och Stenshuvud. Förhoppningsvis får vi en fin guidning av författaren och arkeologen Anna-Karin Andersson, som vi ska träffa där.

I morgon lämnar vi denna härliga plats, men för min del blir det snart nya äventyr. Från och med tisdag har jag författarbesök på ett antal skolor i Åstorp, så det är mycket Skåne just nu.

Och de tjuriga kossorna? Jodå, i en av grannhagarna finns några sådana och av en alldeles speciell anledning. Korna har nämligen kalvar som diar. Då få man blänga lite på förbipasserande, så att de fattar att de inte ska störa!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: