Spänning och feelgood!

Jag vill dö nyfiken

20160907_182403

En vecka är avklarad i min del av höstens sagoprojekt. Fem återstår. Jag har träffat massor av elever i Bodafors, Sandsjöfors, Forserum och andra platser i Nässjö kommun. Varje morgon kör jag genom förtrollande landsbygd. Solen står lågt på himlen och där dimman smyger sig fram är landskapet fullkomligt trolskt, nästan så att man förväntar sig att få se en prinsessa dansa fram över ängen eller en häxa sticka fram sin skäggiga haka ur ett buskage.

20160906_073232

Passande, kan man tycka, när författarbesöket ingår i ett sagotema. Det har varit en fantastisk vecka. Jag har mött fyra nya klasser varje dag. Roligt och även tröttsamt. Men framför allt inspirerande. Nya ansikten, nya skolor, nya härliga sagoidéer.

Efter en helg hemma i Mölndal ger jag mig nu snart av till Jönköping igen för ytterligare en vecka i sagoprojektet. Därefter blir det paus och bokmässa. Även där blir det förstås många möten, både med läsare i montern och med andra författare. Intressant, roligt och lärorikt.

Hela min höst är fullspäckad. Författarbesök i skolor, workshops på bibliotek, signeringar och vernissage/releasefest tillsammans med Erika Dobbertin. Dessutom en resa till Marocko. Det kommer att bli jobbigt, stressigt, tufft och alldeles fantastiskt.

”Jag vill inte dö nyfiken”, säger en del. För mig är det precis tvärtom. Jag vill dö nyfiken. Jag vill visserligen ha upplevt saker, rest och mött en massa människor. Men jag vill gärna dö nyfiken.

Vad jag menar är att jag önskar att jag har kvar denna lust att erövra kunskap, lära känna nya människor och upptäcka nya platser hela livet. För hur innehållsrikt liv man än lever finns det ju alltid kvar mer att se, uppleva, smaka och lära. Och så länge man är nyfiken uppskattar man livet.

13318926_10208228692506743_1384731709_n

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: